menu

dilluns, 21 de maig del 2012

Arriba l'estiu i toca cuidar-se l'alimentació

No vol dir que només haguem de mirar amb més deteniment què mengem en aquesta època de l'any, però és cert que la majoria de la població, quan decideix posar-se a dieta o millorar-la, és ara.

El col·lectiu de professionals de la nutrició no som partidaris de recomanar dietes d'aprimament perquè ho digui el calendari, ja que el millor és seguir una dieta sana i equilibrada durant tota la vida, però som conscients que això és el que demana la societat, avui en dia amb un estil de vida molt exigent i on molts cops hi ha poca motivació per cuidar-se durant l'any.

Per tant, abans que us plantegeu seguir alguna dieta o algunes pautes que trobeu en revistes, llibres o fins i tot en caixes de cereals, consulteu sempre a un professional de la nutrició.

A continuació trobareu algunes recomanacions perquè sapigueu què heu de fer i què NO heu de fer per tal de mantenir-vos en línea o perdre alguns quilets de més:

Què NO és recomanable?
1. Seguir dietes miraculoses com la famosa "dieta de la alcachofa" o la "dieta de sirope de sàvia i llimona", entre d'altres.
2. Fer dejunis durant el dia pensant que així es perdran més quilos, com per exemple no esmorzar! Un error molt comú.
3. Fer àpats a base de fruita i iogurt. L'únic que s'aconsegueix és alentir el metabolisme.  
4. Augmentar en excés les racions de proteïna i eliminar els hidrats de carboni. L'organisme no és capaç d'emmagatzemar totes les proteïnes i les acaba transformant en àcids grassos i sucres, afectant així, el bon funcionament del fetge.
5. Prendre càpsules que prometen aprimar. L'únic que fan és actuar com laxants (irritants per la mucosa intestinal). 

Què SÍ és recomanable?
1. Beure 2L d'aigua i/o caldos vegetals durant el dia, no d'un sol cop pensant que engreixa si es pren amb els àpats.
2. Escollir com a primer plat dels àpats principals amanida o verdura.
3. Reduir les racions d'hidrats de carboni (pasta, arròs, pa, llegums...), però no eliminar-les!
4. Prendre 3 peces de fruita repartides al llarg del dia, però acompanyades d'algun altre aliment, com els fruits secs, així s'evitarà pujar la glucèmia de cop.
5. Fer exercici físic!


Artículo en Castellano

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada