menu

dilluns, 22 d’octubre de 2012

Conill amb llenegues negres seques

Clàssic de la cuina de muntanya. (De la revista Cuines)

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
- 1 conill
- 500g de llenegues
- 4 grans d'all
- pebre negre
- sal
- oli d'oliva verge extra
- 100g de tomàquet ratllat
- 100ml de xerès aromatitzat amb tòfona
- aigua

Per a la picada
- 2 grans d'all
- julivert
- safrà
- 8 avellanes
- 1 galeta Maria




PREPARACIÓ
1. Netegeu les llenegues amb un drap, sense rentar-les ni passar-les per aigua. Talleu-les a trossos i enfileu-les amb una agulla. Deixeu-les al sol o vora el foc, perquè s'assequin. Reserveu-les en un pot.
2. Quan vulgueu cuinar les llenegues, poseu-les durant 24h en aigua tèbia i renteu-les bé.
3. Talleu el conill i rostiu-lo a la paella amb quatre grans d'all. Quan sigui cuit, poseu-lo en una cassola amb l'oli de la paella i afegiu-hi un raig de tomàquet, un bon raig de xerès de tòfona i la picada amb aigua calenta. Salpebreu-ho i deixeu-ho coure a foc suau.
4. Quan comenci a fer xup-xup, afegiu-hi les llenegues escorregudes, sense fregir-les, i deixeu que bulli tot a foc lent una bona estona.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada