menu

dilluns, 20 de gener del 2014

Ràpid, saludable i còmode: Microones

A quanta gent que li agrada cuinar li resulta difícil durant la setmana? I si parlem dels que no empatitzen massa amb els fogons?

Cada vegada són més les persones que redescobreixen el microones aprofitant els avantatges que ens proporciona.

La cuina al microones es caracteritza per ser senzilla, neta, saludable, segura i sobretot ràpida (actualment anem de bòlit, el temps és or i hem d'optimitzar el poc que tenim). És un tipus de cocció que no implica gran pèrdua de micronutrients. Podem comprovar-ho fàcilment mirant el color de les verdures una vegada cuinades, conserven el color inicial! Aquesta conservació de color ens indica que gran part dels nutrients no s'ha volatitzat, i que per tant, l'aliment reté la majoria dels seus nutrients després de ser cuinat. 

Els aliments amb alt contingut en aigua, sucre o greix són els que millor absorbeixen les micro-ones produïdes per aquest electrodomèstic, així doncs, són els més adequats per aquest tipus de cuina. 

És fonamental tenir en compte el recipient que utilitzarem, ja que no tots els materials són compatibles. El vidre, la porcellana, el fang i el plàstic adaptat transmeten les micro-ones directament a l'aliment, sense absorbir-les. 

Un altre utensili necessari és el motlle de plàstic apte per microones que moltes vegades oblidem. La seva funció és evitar que les vitamines i els minerals dels aliments es perdin. A més a més aquesta tapa evitarà haver de netejar el microones una vegada utilitzat. 

Aquesta tècnica de cocció és totalment recomanable per la gent que estigui seguint una dieta baixa en histamina, ja que no hi interfereix en absolut i és una manera de variar l'alimentació sense recórrer a plats precuinats.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada