menu

dimecres, 2 de maig del 2012

Factors que desencadenen Dèficit de DAO

Molècula d'Histamina
La causa principal de la disfunció enzimàtica és per un origen genètic. Algunes persones tenen o produeixen poca Diamino Oxidasa, d'aquí que fins fa poc es deia que la migranya era hereditària, quan en realitat lo hereditari és el dèficit de DAO. A més a més hi ha un altre factor que facilita la disminució de l'enzim, els medicaments, i és evident que les persones migranyoses els acostumen a utilitzar per tractar la seva migranya.

El valor que determina l'existència d'una activitat funcional baixa de DAO és el que es troba per sota les 80 HDU/ml (Unitats de Degradació d'Histamina). S'ha comprovat que aquesta xifra és la mínima per garantitzar el correcte metabolisme de la histamina per evitar els efectes adversos, com la migranya.

Poden haver diferents motius que portin a un dèficit de l'enzim, i aquests poden encavallar-se agreujant el dèficit i per tant, els símptomes. Aquests factors poden ser:

1. Genètics: Encara no s'ha estudiat exactament quina alteració rep l'enzim o què és el que provoca aquesta mancança genètica en els pacients amb migranya, però podria estar relacionat amb el polimorfisme genètic d'un nucleòtid de l'enzim DAO.

2. Farmacològics: Existeix un conjunt de fàrmacs implicats en el dèficit o en la baixa activitat de l'enzim Diamino Oxidasa. Bloquegen o inhibeixen enzims implicats en la metabolització de la histamina, sobretot de la DAO, o alliberen histamina endògena. Aquest risc és de gran importància, ja que s'han publicat al voltant de 90 medicaments involucrats, alguns dels quals d'ús molt comú.

3. Patològics: La deficiència de DAO sembla ser més prevalent en població amb malalties inflamatòries intestinals, sobretot s'ha vist en pacients amb càncer de colon. La Colitis Ulcerosa i la Malaltia de Crohn, patologies on també s'han vist dèficits de DAO, són sempre controlades a l'hora de fer qualsevol estudi relacionat amb l'acumulació d'histamina exògena.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada