menu

dimecres, 13 de març del 2013

"La migranya no s'origina al cap, sinó a l'intestí" - (Dèficit de DAO)

Així comença el capítol d'una apassionant aventura, aquest punt vital que es torna obligatori i indispensable, el de la investigació científica

Fa una setmana es va exposar en el Congrés farmacèutic de referencia a Europa (Infarma 2013) la primera pinzellada d'un estudi revolucionari que ajudarà a milers de persones amb migranya. Ha estat dirigit per la Societat Espanyola del Dèficit de DAO i realitzat en el Capio Hospital General de Catalunya

Portem molt de temps veient com el dèficit de DAO i per tant, l'acumulació d'histamina, és un dels orígens més rellevants en pacients amb migranya, però encara no s'havia provat l'efecte que tindria l'administració de DAO exogen en pacients amb migranya severa i a la vegada amb dèficit de DAO. Els resultats apunten que el 90% d'aquests migranyosos milloren el seu grau de dolor i disminueixen el consum de fàrmacs "anti-migranyosos" amb l'administració de DAO, aliment dietètic per usos mèdics especials.

La notícia ha provocat obertura a una nova porta d'investigació, les coses diuen que aquest és el camí i sembla que no van pas desencaminats. La difusió mediàtica ha sigut impressionant tant sols en 1 setmana, des de "La Contra" de La Vanguardia, el "programa La tarde en RTVE 24h", passant pel Telenoticies del canal 324, en les notícies d'Antena 3, com a "8 al dia amb Josep Cuní" o fins hi tot a la premsa internacional, en el diari "The Delta World", entre d'altres. 

Esperem que a partir d'aquest nou estudi es pugui treure més suc i es doni prioritat al bon diagnòstic. Sabem que l'alimentació és clau en el tractament d'aquest transtorn i així, juntament amb l'administració de l'aliment dietètic, es podria evitar cronificar la migranya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada