menu

dilluns, 22 d’octubre del 2012

Tardor. A menjar bolets que tenen poca histamina!

De bolets n'hi ha un munt, però segons la zona en la que ens trobem es consumeixen uns o altres. Les regions amb més tradició boletaire són: Països Catalans, País Basc, França, Itàlia, Hongria i Països Eslaus, entre d'altres.

A Barcelona la gent consumeix especialment rovellonspinetells, rossinyols i llenegues, mentre que als mercats comarcals la llista de l'oferta s'enriqueix amb altres espècies, com carlets, cualbres, ous de reig, mollerics, surenys i moixernons. El consum dels xampinyons conreats, l'oferta dels quals és molt més constant, augmenta contínuament, sobretot a la ciutat.

Els bolets són una font important de potassi, fòsfor, fibra i vitamina K. I especialment el rovelló, un dels bolets més populars, és molt ric en vitamina A, tant com el tomàquet. 
Aquestes aportacions nutricionals que ens ofereixen donen:

- Bon desenvolupament muscular
- Control de l'activitat elèctrica del cor
- Conservació i reparació de cèl·lules i teixits
- Bona formació dels ossos i dents
- Bon funcionament del sistema digestiu evitant el restrenyiment 
- Control en la coagulació de la sang
- Ajuda en l'assimilació del calci en els ossos

Cal destacar que el bolet és un aliment pobre en histamina i per tant, és necessari tenir-lo en compte a l'hora de recomanar dietes baixes en aquesta amina en gent amb dèficit de DAO.

Sortides: Mercat del bolet de Cal Rosal, fins el 30 de novembre! Fa més de 25 anys que en aquesta localitat del Berguedà (Olvan) s'hi celebra el mercat del bolet i ara ja hi formen part una dotzena de parades. A més a més, hi podem trobar formatges, embotits i mel.

Receptes: Conill amb llenegues negres seques i sopa de fredolics   


Artículo en Castellano

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada