menu

dilluns, 19 de novembre de 2012

Una de sushi!

En els darrers anys ha crescut molt l'interès per la cultura japonesa en el nostre país i especialment la seva cuina. La combinació d'arròs, algues i peix cru és una font excepcional de iode, vitamina D, greixos saludables com l'omega 3 i hidrats de carboni complexos. Però, cal tenir cura de l'origen del peix i el seu procés d'elaboració, ja que existeixen dues regles vitals:

Makis de salmó i alvocat
   
   1. Que sigui fresc (com més fresc la qualitat de la proteïna serà millor i el nivell d'histamina menor).

   2. Que s'hagi congelat o mantingut en salaó durant més de 28 dies (importantíssim perquè mori el paràsit Anisakis i així evitar una intoxicació). Els símptomes es poden confondre amb una apendicitis (dolor molt intens). Dóna parasitosis i es pot desenvolupar una reacció al·lèrgica al peix marí. 

   Per tant, escolliu bé el restaurant on aneu, i si ho feu a casa seguiu bé les regles del joc!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada