menu

dilluns, 28 de juliol del 2014

Aquest estiu comença a nedar

L'exercici constant és primordial per evitar les complicacions de la diabetis i mantenir uns bons nivells de sucre en sang. La pràctica d'exercici regular és un dels tres pilars bàsics del control de la diabetis, juntament amb una dieta equilibrada i un bon control glucèmic.

Una bona opció per fer exercici aquest estiu són els esports d'aigua, ideals per exercitar tot el cos i controlar els nivells de glucosa en sang. Dins dels esports aquàtics trobem opcions per a tots els gustos com el surf, windsurf, submarinisme, natació i aquagym. 

La natació és un esport ideal per exercitar la musculatura ja sigui de major o menor intensitat. És un moviment continu que li permet al cos un major bombament de sang i oxigen. La lleugeresa que proporciona l'aigua en fer exercici fa que sigui l'esport ideal per a persones amb sobrepès, o amb dolors a les articulacions, ja que aquest exercici no ocasiona estrès addicional als genolls, colzes o altres parts del cos afectades per l'impacte. Fer braçades, però, no seria recomanable per a persones que pateixen problemes cervicals ja que tendeix a carregar aquesta zona concretament i podria resultar contraproduent si no se sap adaptar la intensitat i el mètode de la braçada. Tanmateix, en l'aigua el pes corporal està totalment recolzat per la qual cosa és menys probable patir lesions. 

És especialment recomanat pels que tenen les extremitats inferiors adormides o no tenen molta sensibilitat als peus, una de les complicacions més freqüents de la diabetis i l'exercici físic, quan podria arribar a deteriorar encara més si no es cuida i es manté un seguiment en conseqüència. En aquest cas, s'hauria d'utilitzar calçat especial per l'aigua que protegeixi els dits per tal d'evitar talls i cops als peus. 

La natació també exercita els músculs superiors i inferiors al mateix temps el que no fan altres exercicis. Podria considerar-se l'exercici ideal per mantenir-nos en forma i al mateix temps tenir cura dels nostres nivells de glucosa en sang.

Si vols saber totes les recomanacions a tenir en compte si realitzes exercici físic sent diabètic, aquí deixo una guia gratuïta per tenir clars els principis bàsics a seguir i les pautes adequades per realitzar esport o exercici.


Autora: Clara Camí
Dietista-Nutricionista


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada