menu

dilluns, 18 de novembre del 2013

Llet o begudes vegetals?

Els beneficis que ens aporta la llet són coneguts. La seva composició és formada majoritàriament per aigua (arribant al 85-87%) i per proporcions similars d'hidrats de carboni, proteïnes i greixos. A més a més és una beguda rica en vitamines A, D, E i B i en calci, cosa que la converteix en un aliment important en totes les etapes de la vida, des del període de creixement, passant per l'embaràs, la lactància, la menopausa i fins l'envelliment. És necessari pel bon manteniment de la massa òssia.

Tot i ser un producte d'alt valor nutricional, també és un aliment de difícil digestió. Un elevat índex de la població és al·lèrgica o intolerant a algún dels seus components. Per aquest motiu, cada vegada més trobem nous substitutius: les begudes vegetals

Aquests productes s'elaboren a base de fruits, cereals o llegums, entre els quals trobem begudes de soja, arròs, civada, ametlles, coco i espelta, entre d'altres. I per tant, les propietats del producte resultant dependran lògicament de la composició de l'aliment de partida. 

Aquestes begudes també estàn formades principalment per aigua. La seva composició en proteïnes és de més fàcil digestió que la llet i la quantitat de greix saturat és inferior. Cal destacar que no contenen colesterol (ja que són vegetals) ni lactosa. Per altra banda és important saber que el contingut en calci d'aquestes alternatives queda molt allunyat del que presenta la llet, per això a l'hora de comprar-ne cal fixar-se en l'etiqueta d'informació nutricional i assegurar-se que sigui enriquida en aquest mineral.

Per acabar, recordar-vos que la llet, com la resta de làctics, allibera histamina endògena, per tant en persones que tinguin Dèficit de DAO sempre es recomana prendre begudes vegetals.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada