menu

dilluns, 4 de juny del 2012

El correcte diagnòstic del dèficit de DAO

Com bé sabeu, abans d'aplicar qualsevol tractament mèdic, s'ha de fer un bon diagnòstic de la malaltia o trastorn per tal de valorar quina serà la millor intervenció a fer per aquell pacient. Doncs bé, passa el mateix en totes les altres disciplines, tant mèdiques com no. Sempre s'ha de conèixer l'origen del problema, tenir una justificació que ens ajudi a aplicar la millor solució. 

Mitjançant un qüestionari orientatiu o simplement amb una entrevista dietètica, es pot intuir quan una persona és candidata a patir dèficit de DAO, però no és fins que es fa una analítica que es demostra científicament. Però això no és tot, cal identificar i escollir quina serà l'analítica que ens facilitarà la informació. Sona estrany oi? Certament no, ja que aquest paràmetre encara no es troba dins les analítiques generals i encara no hi ha un consens sobre quina ha de ser la única tècnica a emprar.

Actualment es coneixen 3 analítiques que diuen mirar el nivell de DAO, però només una d'elles determina quina és l'activitat funcional de l'enzim, és a dir, si realment la quantitat que tenim és activa o no. Les unitats de l'analítica són en HDU/ml (unitats degradants d'histamina). En canvi, altres analítiques conegudes miren el nivell total de l'enzim en el torrent sanguini, sense tenir en compte si aquesta té alguna funció biològica. 

2 comentaris:

  1. Estrictament, com s'ha de demanar al laboratori aquesta prova a la que et refereixes: determinació de les Unitats Degradants de l'Histamina? Tots els laboratoris poden cursar-la?
    Hi ha estudis de mostra gran que determinin quin és el nivell d'aquestes UDH en població estándard de referència?
    Fantàstic blog.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Lourdes,
      Es diu Migratest (test de l'activitat funcional de DAO). Actualment són pocs els laboratoris que el realitzen, però afortunadament cada cop són més els que amplien la seva oferta. Desconec si existeix aquest estudi que dius, en el seu dia quan vaig fer el treball de final de carrera sobre el tema vaig trobar tota la informació respecte les HDU en els laboratoris austríacs que van començar a realitzar aquesta analítica.
      Gràcies!!

      Elimina