menu

dijous, 14 de juny del 2012

Batuts de recuperació esportiva baixos en histamina

Batut de pera
Durant la primera mitja hora després d'un entrenament o d'una competició és molt important omplir els dipòsits d'energia i proteïna. Una molt bona manera de fer-ho és en forma de batuts casolans amb fruites d'elevat índex glucèmic, per recuperar-se ràpidament, i làctics baixos en greix per la part proteica que aporten. És necessari que es begui immediatament després de la seva elaboració.

Pensant amb tota aquella gent que té dèficit de DAO donaré alguns exemples d'uns batuts boníssims baixos en histamina:

1. Batut de mango: 1 mango + 1 iogurt de soja + 100ml d'aigua
Treure la polpa del mango i posar-la en una batedora. Barrejar-ho amb l'aigua i el iogurt fins formar un batut homogeni. Es pot servir amb una fulla de menta.

2. Batut de pera i poma: 2 peres + 100ml de suc de poma + 100ml de beguda de soja
Pelar les peres i batre-les amb el suc de poma i la beguda de soja. És molt suau i refrescant.



Aquests altres batuts contenen una mica més d'histamina, per això seria interessant prendre abans un complement de DAO exògena:

3. Batut de mango, maduixes i pinya: 1 mango + 30g de maduixes + 2 talls de pinya + 1 iogurt natural + 75ml de beguda de soja
Pelar el mango i la pinya. Rentar les maduixes i treure el rave. Barrejar tots els ingredients excepte la beguda de soja i passar-los per la batedora fins que quedin cremosos. Afegir-hi la beguda vegetal i servir.

4. Batut de fruits del bosc i plàtan: 1 plàtan + 150g de gerds + 150g de nabius + 2 cullerades soperes de iogurt natural + 50ml de beguda de soja
Rentar les fruites del bosc i pelar el plàtan. Barrejar tots els ingredients i batre-ho. Si queda massa espès es pot anar afegint beguda de soja fins que la textura sigui la desitjada.

Artículo en Castellano

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada