menu

dimecres, 26 de febrer del 2014

Begudes alcohòliques i Dèficit de DAO


Si tens Dèficit de l'enzim DAO ja saps que les begudes alcohòliques et resulten contraproduents. Saps el per què?

La ingesta d'etanol dona lloc a un augment dels nivells circulants d'histamina, probablement degut a que l'etanol provoca:

a) Una disminució de la quantitat de l'enzim DAO en la mucosa intestinal, inclús en individus sans sense dèficit genètic de l'enzim.
b) Una inhibició de la DAO, possiblement degut a que part de l'alcohol competeix amb la histamina per degradar-se dins l'organisme. La conseqüència d'aquesta competència és que la histamina s'acumula i acaba inhibint la DAO.
c) Un increment de l'alliberació d'histamina pels mastòcits de l'intestí, que contribuiria en la generació de danys en la mucosa.


L'acumulació d'histamina, en aquest cas per consum de begudes alcohòliques, com molts ja sabeu, facilita l'aparició de diversos símptomes, entre els més destacables:

  • Migranya
  • Trastorns intestinals
  • Pell atòpica
  • Cansament

De totes les begudes alcohòliques les que més quantitat d'histamina tenen són aquelles que han patit una doble fermentació. És el cas de les begudes espumoses, entre les que trobem el cava o champagne, la cervesa i el vi espumós. Seguidament es trobaria el vi, els licors i els destil·lats.


Una funció important de la histamina es troba implicada en els sistemes que controlen el cicle vigília-son, com a neurotransmissor que és. Concretament, la concentració d'histamina és màxima durant la vigília i molt baixa durant l'estat REM del son. Per tant, si l'enzim DAO ajuda a disminuir els nivells d'histamina, es podria millorar la qualitat del son, disminuint el número de despertades i fragmentació del son.



Bibliografía
Sociedad Internacional del Déficit de DAO, 2014 (www.deficitdao.org

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada