menu

dilluns, 23 de juny del 2014

De llardons o de crema?

Aquesta és la pregunta que ens farem després de sopar. Avui se celebra una de les nits més curtes de l'any: la revetlla de Sant Joan!

Suposo que després de llegir la última novel·la de Silvia Soler, L'estiu que comença, li he agafat més carinyo a aquesta festa.

Durant la nit d'avui i el dinar de demà, entre petards i trobades d'amics, es prendrà per postres la coca típica de Sant Joan (amb fruita o crema) o la coca de llardons, principalment. La primera és pa de pessic amb pinyons, sucre, fruites confitades i crema. La base de la segona és amb pasta de full, llardons, pinyons i cabell d'àngel. 

Les persones que tenen dèficit de DAO hauran de vigilar més, perquè tant la crema, les fruites cítriques i el cabell d'àngel faciliten l'augment d'histamina en plasma. Per tal d'assegurar l'eliminació d'aquesta amina, sobretot en aquelles persones que hagin començat tot just ara la 1a fase d'una dieta baixa en histamina,  recomano prendre abans de l'àpat un comprimit d'enzim DAO. 



Per altra banda, hi hauria la opció de modificar la recepta original i crear-ne una tercera adaptada. Evidentment aquesta idea seria la més aconsellada, però no tothom té el temps per fer-ho.

Meitat i meitat entre la coca de Sant Joan i la coca de llardons: Un pa de pessic només amb pinyons i sense cap fruita confitada o crema en el seu interior o coberta. La massa es pot fer amb poma ratllada i beguda de civada per donar-li un gust més dolç. Per tant no deixa de ser gustosa!


També s'hi pot posar compota de pera pel damunt.


Bona revetlla de Sant Joan!




Artículo en Castellano

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada